برای بهبود هر چه سریع تر بخیه های لابیاپلاستی توصیه می شود که افراد مراقبت ها و نکات دستوری را به درستی رعایت کنند
انواع بخیه و جنس نخ بخیه لابیاپلاستی
بخیه های لابیاپلاستی در دو نوع جذبی و کشیدنی(غیر جذبی) است. بخیه های جذبی درد کمتری دارند. این نوع نخ با آنزیم طبیعی بدن سازگار است و جذب بدن می شود. این نخ از استریل است. بخیه های کشیدنی یا غیر جذبی نیاز به کشیدن دارند و شامل نخ نایلونی، سیلک و پلی استر، پلی پروپیلین است. این رشته نخ ها به آسانی از بافت عبور می کنند. نخ های لابیاپلاستی از جنس سیلک، کرومیک و… است. نخ ها دارای قیمت متفاوتی است. پزشک باید نخی را استفاده کند که دارای کیفیت و از لحاظ درمانی و اقتصادی برای فرد به صرفه باشد. مهمترین عامل در انتخاب نخ عدم ایجاد کشش در بریدگی ها است.
مدت زمان جوش خوردن بخیه های لابیاپلاستی
این موضوع بسیار برای افرادی که این جراحی را انجام داده اند با اهمیت می باشد، موارد مختلفی در جوش خوردن بخیه ها تاثیر دارد که یکی از آن ها نحوه مراقبت کردن از بخیه ها می باشد، به طور معمول توصیه می شود افراد برای کاهش مدت زمان جوش خوردن بخیه ها از انجام کارهای سنگین در دوران نقاهت برای جلوگیری از باز شدن و آسیب رساندن به بخیه ها خودداری شود. به طور کلی می توان گفت که مدت زمان جوش خوردن بخیه ها به نوع بخیه، پزشک متخصص زنان و زایمان، مراقبت های پیش از جراحی و مراقبت های پس از جراحی لابیاپلاستی، وضعیت بافت واژن، وضعیت جسمانی و همینطور سن افراد بستگی دارد.
نکات مهم در مورد بخیه لابیاپلاستی
اگر بخیه های کشیدنی باز شدند به پزشک مراجعه کنید تا برای جوش خوردن بخیه پماد یا هر دارویی که لازم است را تجویز کند تا جای باز شده جوش بخورد. همچنین اگر خونریزی ایجاد شد امکان دارد پزشک ترمیم دوباره انجام دهد. اگر در هنگام شستشو به محل بخیه زده فشار وارد شود یا محل دچار کشیدگی شود امکان دارد بخیه ها دچار آسیب شود یا عفونت ایجاد شود. رعایت نکات گفته شده را بهتر است تا ۴۰ روز بعد از کشیدن بخیه ادامه دهید. اگر در مرحله جوش خوردن بخیه موردی ایجاد نشود عمل بدون عوارضی را انجام داده اید. بعد از کشیدن بخیه ها از کرم های رفع اسکار جراحی برای ترمیم استفاده کنید.