زگیل تناسلی

زگیل تناسلی

زگیل تناسلی عفونت ویروسی است که از طریق رابطه جنسی منتقل می شود. به این صورت که هنگام تماس در رابطه جنسی ویروس پاپیلوم انسانی (HPV) انتقال می یابد. این تومورها خوش خیم و غیرسرطانی هستند و معمولا خطری برای فرد ایجاد نمی کند.

گاهی اوقات عدم درمان زگیل تناسلی باعث بزرگ شدن یا افزایش تعداد آن ها می شود. وجود آن ظاهر خوبی ندارد و احتمال سرایت به شریک جنسی نیز وجود دارد. در این مقاله قصد داریم مطالبی در خصوص HPV و روش های درمان آن برای شما عزیزان شرح دهیم. با ما همراه باشید.

زگیل تناسلی چیست؟

این ویروس باعث ایجاد زائده های گوشتی شبیه به خال به رنگ قرمز یا صورتی می شود که به آنها زگیل های تناسلی گفته می شود. این زگیل ها از نظر اندازه و شکل با یکدیگر متفاوت هستند و در مواردی آنقدر کوچک بوده که دیده نمی شوند. زگیل های تناسلی بیشتر در نواحی مرطوب ایجاد می شوند و گاهی درد و خارش ندارند. این بیماری یکی از شایع ترین انواع عفونت های مقاربتی است و شیوع آن در افراد مبتلا به ایدز بیشتر است. برخی از این زگیل ها در نهایت ممکن است باعث ایجاد سرطان واژن، سرطان دهانه رحم، مقعد وآلت تناسلی شوند.

علت بروز زگیل تناسلی چیست؟

عفونت ویروس پاپیلوم انسانی یا HPV باعث ایجاد زگیل تناسلی می شود که از عفونت های شایع جنسی به شمار می رود. گاهی اوقات این ویروس در بدن فرد وجود دارد ولی در ظاهر نشانه ای دارد که در این صورت ممکن است به دیگران نیز انتقال دهد.

زگیل تناسلی

عوامل زیر می توانند علت بروز زگیل یا ویروس HPV در افراد شوند که عبارتند از:

  • تماس جنسی محافظت نشده و برقراری رابطه با چندین شریک جنسی
  • شروع فعالیت جنسی در سنین پایین
  • ابتلا به بیماری جنسی دیگر
  • رابطه جنسی با فردی که از سابقه جنسی او آگاه نیستیم
  • ابتلا به ایدز

زگیل تناسلی اغلب در چه نقاطی از بدن دیده می شود؟

زگیل های تناسلی معمولا در نواحی زیر دیده می شود که خانم ها با مشاهده اولین علائم بهتر است به متخصص زنان و زایمان مراجعه نمایند.

  • خارج از اندام تناسلی
  • بین مقعد و اندام تناسلی
  • در ناحیه مقعد
  • روی دیواره داخلی واژن
  • روی گردن رحم
  • اگر بر اثر رابطه جنسی دهانی ویروس انتقال یابد ممکن است در دهان و گلو نیز ایجاد شوند.
زگیل تناسلی

علائم زگیل تناسلی

در زنان، زگیل تناسلی می‌تواند روی فرج، دیواره‌های واژن، ناحیه بین دستگاه تناسلی خارجی و مقعد، کانال مقعد و دهانه رحم رشد کند. در مردان، ممکن است در نوک یا ساقه آلت تناسلی، کیسه بیضه یا مقعد ایجاد شوند.

زگیل تناسلی همچنین می تواند در دهان یا گلوی فردی که با فرد مبتلا تماس جنسی دهانی داشته است ایجاد شود.

علائم و نشانه های زگیل تناسلی عبارتند از:

  • تورم های کوچک، گوشتی، قهوه ای یا صورتی در ناحیه تناسلی شما
  • شکلی شبیه گل کلم که توسط چندین زگیل نزدیک به هم ایجاد می شود
  • خارش یا ناراحتی در ناحیه تناسلی شما
  • خونریزی در زمان مقاربت

زگیل ها گاهی آنقدر کوچک و مسطح هستند که دیده نمی شوند. اما در افرادی که سیستم ایمنی آنها ضعیف شده باشد بسیاربزرگ می شود.

عوارض ابتلا به hpv و زگیل تناسلی

یکی از عوارضی که ممکن است برای فرد ایجاد شود، سرطان است گردن رحم است که بر اثر انواع ویروس پاپیلوم انسانی ایجاد می گردد. البته به صورت قطعی نمی توان گفت که تمامی افراد مبتلا به زگیل تناسلی دچار سرطان می شوند. اما می توان گفت احتمال این عارضه افزایش می یابد. بنابراین بهتر است افراد پس از بروز علائم به متخصص مراجعه کنند تا بررسی و آزمایش های لازم به موقع انجام شوند. از طریق تست پاپ اسمیر می توان این نوع سرطان را تشخیص داد.

یکی دیگر از عوارض این ویروس در زنان باردار بروز می یابد. به صورتی که ممکن است بزرگ شوند و مشکلاتی در دفع ادرار ایجاد کنند. این عارضه ممکن است زایمان طبیعی فرد را با مشکل مواجه کند. در برخی موارد نیز ممکن است نوزادی که از مادر مبتلا به زگیل تناسلی متولد می شود، دچار زگیل در گلو شود. جهت جلوگیری از مسدود شدن راه تنفس نوزاد نیاز به جراحی است.

روش های پیشگیری از زگیل تناسلی چیست؟

محدود کردن شریک های جنسی و استفاده از کاندوم حین مقاربت دو راه پیشگیری موثر برای انتقال ویروس زگیل تناسلی است. همچنین پس از تشخیص ویروس، واکسنی برای پیشگیری از ابتلا به HPV وجود دارد که می توان تزریق نمود.

واکسن ویروس HPV

تزریق این واکسن از سنین ۹ تا ۴۵ سالگی مجاز است و می توان از خطر ابتلا به این نوع ویروس جنسی پیشگیری نمود.

برای پیشگیری از ابتلا به زگیل تناسلی حتما با متخصص زنان و زایمان مشورت نمایید.

واکسن زگیل تناسلی

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) واکسیناسیون روتین HPV را برای دختران و پسران ۱۱ و ۱۲ ساله توصیه می‌کند، اگرچه می‌توان این واکسن را از سن ۹ سالگی انجام داد.

عوارض جانبی واکسن ها معمولاً خفیف است و شامل درد در محل تزریق، سردرد، تب خفیف یا علائم شبیه آنفولانزا می باشد.

CDC  اکنون توصیه می کند که همه کودکان زیر ۱۵ سال دو دوز واکسن HPV را با فاصله حداقل شش ماه دریافت کنند.

نوجوانان و بزرگسالان جوانی که بعداً در سنین ۱۵ تا ۲۶ سالگی واکسن را شروع می کنند، باید به دریافت سه دوز از واکسن ادامه دهند.

CDC اکنون واکسیناسیون HPV را برای همه افراد تا سن ۲۶ سالگی که به اندازه کافی واکسینه نشده اند توصیه می کند.

اگر در سنین ۲۷ تا ۴۵ سال هستید، با پزشک خود مشورت کنید که آیا او توصیه می کند واکسن HPV(گارداسیل) را دریافت کنید.

تشخیص زگیل تناسلی چگونه انجام می شود؟

خانم ها برای تشخیص زگیل تناسلی می توانند به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنند. متخصص با استفاده از تست پاپ اسمیر این ویروس را تشخیص و انواع آن را بررسی می کند. برخی از انواع HPV احتمال ابتلا به سرطان گردن رحم را افزایش می دهند که با تست پاپ اسمیر قابل تشخیص هستند.

درمان ویروس HPV

تاکنون درمان قطعی برای از بین بردن ویروس پاپیلوم انسانی HPV وجود ندارد. برخی از روش های درمانی وجود دارند که هدف آن ها برداشتن ضایعات زگیل تناسلی است. اعم از داروهای موضعی، جراحی و لیزر.

هرگز به صورت خودسرانه و بدون تجویز پزشک دارویی مصرف نکنید زیرا ممکن است باعث آسیب به ناحیه تناسلی شوند. بنابراین درمان های از بین بردن زگیل تناسلی به صورت زیر می باشد:

  • داروهای موضعی
  • کرایوتراپی
  • سوزاندن زگیل
  • لیزر درمانی
  • جراحی

اگر هر یک از روش ها به تنهایی موثر نباشند، می توان ترکیبی از روش ها را برای درمان و برداشتن زگیل تناسلی استفاده نمود. پس از درمان احتمال عود مجدد ویروس پاپیلوم انسانی HPV نیز وجود دارد.

اگر در زمینه ویروس پاپیلوم انسانی HPV در زنان سوالی دارید می توانید در انتهای همین مقاله بخش نظرات آن را با دکتر شراره صدری نائینی متخصص زنان و زایمان مطرح کنید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *